Du är här:Start > Socialt/globalt

Socialt/diakonalt/globalt

Mölnbo Missionskyrka är medlem i Equmeniakyrkan Sverige. Equmeniakyrkan bedriver ett stort socialt/diakonalt arbete såväl nationellt som globalt. Vill du vara med och stötta detta arbete kan du göra detta via Equmeniakyrkan Sverige. För mer info, se http://equmeniakyrkan.se

Lokalt stöttar Mölnbo Missionskyrka i nuläget två projekt:

Nationellt: Mölnbo Missionskyrka har valt, via olika insamlingar under året, att stötta ett skyddat stödboende för våldsutsatta kvinnor och barn. Vill du också hjälpa till så finns mer info under deras hemsida: http://www.skogsbo.org

Globalt: Mölnbo Missionskyrka har valt genom direktkontakt, och utan mellanhänder, att stötta familjer i Tanzania med deras barns skolgång. Vill du stötta detta arbete kan du göra det genom insättning eller swish till vår kyrka. Märk insättningen "Tanzania".

Gnestaområdet - Ådalskyrkan:

Stickkontakten:

Stickkontakten är en social mötesplats på onsdagar , kl 14-16 i Ådalskyrkan, Gnesta. Här träffas vi och stickar kläder till behövande barn runt om vår värld. Det är ett samarbete med Erikshjälpen.

Hit kan du också bara komma för en stunds gemenskap runt en fika, slå dig ner en stund i vår nya, sköna soffgrupp med en spännande tidning eller kanske ett korsord. Hit kan du också komma för att hjälpa till med saker, packa paket, sortera knappar ......
Vi har också en liten målarhörna där du kan testa att måla akryl eller akvarell till exempel.
Skulle du vara intresserad av att få hjälp med att lära dig svenska... kanske få hjälp med läxor så är du också välkommen. Flera av oss som finns på Stickkontakten är utbildade och erfarna lärare.

Humanitet:

Är en grupp som består av representanter för Ådalskyrkan, Svenska Kyrkan och Röda Korset m fl. Vi möts regelbundet för att samtala på hur vi på olika sätt kan bistå Gnesta samhälle. Frågor som varit aktuella under året har varit hemlöshet samt tiggarnas situation under vinterhalvåret. Här har gruppen på olika sätt och i samverkan med andra arbetat med aktiva insatser. Vill du på något sätt hjälpa till så hör av dig till kyrkans pastor.

Flyktingar:

Aktuellt just nu är flyktingsituationen i Gnesta. Här har civilsamhället varit mycket aktivt med insamlingar via helt privata initiativ, via Röda Korset, kyrkorna mm. Är du intresserad av att bidra på olika sätt så hör av dig till kyrkans pastor (för närvarande har vi stopp för klädinsamling men det finns andra behov).